“Stop! Politie!”

Het zit er op, mijn laatste werkdag bij de politie is geweest. Ik heb na 14 jaar de politiepet aan de kapstok gehangen! Nu is het tijd om te genieten van mijn vrijheid en als werkloze door het leven te gaan. Het voelt gek om de politiefamilie los te laten. Toch heb ik nog geen moment spijt want ik weet ook dat ik verder wil en dat ik toe ben aan een nieuwe uitdaging. Wat dat precies gaat worden weet ik nog niet, alle opties houd ik open.

Voorlopig geen “Stop politie!”, en dat zal in het begin nog wel even wennen zijn. Want je hebt door de jaren heen toch anders leren kijken en was bewust en onbewust waakzaam en dienstbaar. Nu is dat niet meer nodig en dat moet slijten.

In 2005 begon ik bij de politie in Amsterdam en studeerde ik op de Sloterweg aan de politieacademie. Werken en wonen in een vreemde stad was een erg leuke en avontuurlijke uitdaging. Na stages bij bureau’s Meer & Vaart – De Pijp en aan bureau Amstelveen-Noord behaalde ik in 2009 mijn diploma. Vanaf dat moment werd ik werkzaam voor bureau van Leijenberghlaan in Amsterdam-Buitenveldert. Dit was een prachtige tijd en ik genoot enorm van het politiewerk. Tot die tijd hield ik een dagboek bij en als ik daar nu in terug zie wat ik allemaal gedaan heb dan is dat bijna ongelooflijk. In die paar jaar maak je toch meer mee dan je denkt, het zou in ieder geval een boek kunnen vullen. Perioden waarin ik binnen moest werken, bijvoorbeeld voor de wijkteamrecherche vond ik altijd minder leuk. Mijn uitdaging en plezier lag op straat en het liefst werkte ik in teamverband. Daarom had ik ook de tijd van mijn leven in het burgerteam. Met een groep collega’s surveilleren en verdachten op heterdaad aanhouden dat is en blijft prachtig werk!

In 2015 maakte ik een switch naar IBT en ging ik voor de eenheid Den Haag werken. Vanaf het begin van mijn politie-carrière wist ik dat ik in het onderwijs bij de politie wilde gaan werken dus dit was het juiste moment om in te stappen. De IBT opleiding in Ossendrecht was een leuke en vooral leerzame periode. Ik kon mij op persoonlijk gebied erg goed ontwikkelen en tijdens de opleidingen ontstond het idee van mijn fietsreis. Na de opleiding ging ik in Alphen a/d Rijn werken, waar ik een geweldige tijd heb gehad. In Alphen was er ruimte voor ontwikkeling en heerste er enorme collegialiteit. Geen werkplek bij de politie die zo fijn aanvoelde. Ik zal ze daar enorm missen.

“Stop politie!”: tijdens achtervolgingen, tijdens verkeerscontroles en bij IBT-lessen – voor mij stopt het nu, mijn carrière bij de politie.

Schermafbeelding 2018-12-26 om 12.29.27

Een dag met de noodhulp mee: Politiebureau Leiden-midden

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s